Handelshindringer var tema da FHL og Fiskarlaget inviterte til frokostseminar i Oslo denne uken. Til tross for at sjømaten nytes i stadig flere land er handelshindringer er en del av norsk sjømats hverdag. Straffetoll, gebyrer og importvern er dagligdags.
Gikk du glipp av det hele? Her kan du laste ned foredragene fra foredragsholderene.
277 grader nord: Ostetoll, fiskeeksport og handelspolitikk
v/ Arne Melchior, seniorforsker, NUPI
Fisk versus jordbruk. Nærings- og handelspolitikk
v/ Ivar Gaasland, postdoc, Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen
Norge – sårbår på utsiden: Erfaringer med norsk sjømatnærings kamp for adgang til EU-markedet?
v/ Torben Foss, partner, PwC
Sluttinnlegg Norges Fiskarlag
v/Jan Skjærvø, generalsekretær
Vil du lese mer?
Bærekraftig produsert mat fra havet er et viktig bidrag i arbeidet for å nå våre klimaforpliktelser. Havbruksnæringen...
Årsmøtet til Sjømat Nore Havbruk Vest finner sted på Solstrand Hotell & Bad fredag 13. februar kl....
Arbeidsmiljøloven gjelder for dykkervirksomhet i havbruk. Sjømat Norge minner om at Landsorganisasjonen i Norge, Norsk Sjømannsforbund og...