Og som svar på de utfordringene næringa nå opplever viste hun til Nils Arne Eggens godfot-teori: Vi må gjøre hverandre gode, skal vi bli verdens beste sjømatnasjon.
– Alle deler i næringa kan gjøre hverandre gode. Ikke bare det, alle deler i næringa er avhengig av å gjøre hverandre gode. Konkurrentene er ikke innenfor næringa de er utenfor. Det er kylling, svinekjøtt ja til og med pangasius - og mye annet som også kalles mat. Sjømat fra Norge er det bare dere som har! Og den må være verdens beste hver dag hele året.
– Vi må skape en fiskeindustri som tjener penger. Vi må kanskje lære av andre land når det gjelder bearbeiding eller teknologiutvikling, for å bidra til at en større del av verdiskapinga skjer i Norge. Vi må skape en verdikjede for vill fisk som premierer kvalitet hele veien fra fiskebåten og fram til forbrukeren. Og sist men ikke minst havbruksnæringa må arbeide målbevisst for å sikre miljømessig bærekraft, sa statsråden.
Les hele statsrådens tale her eller følg lenke nedenfor.
Vil du lese mer?
Årsmøte for Havbruk Vest arrangeres på Solstrand Hotel & Bad 7. februar.
Sjømat Norge søker flere medarbeidere. Vi er på jakt etter en kommunikasjonssjef og en fagsjef industri.
Sjømat Norge ønsker alle et godt sjømatår 2025.