Møtet ble gjennomført i regi av FHF og det ble presentert resultater fra forskningsprosjekter og forslag til nye forskningsområder.
Filetforum Laks organiserer prosjekter innenfor området Handlingsplan laks og inviterte næringsrepresentanter og for øvrig alle andre interesserte til samling for å utveksle erfaringer og informere om gjennomførte og nye prosjekter.
Lenke til alle foredragene følger nedenfor (åpnes i nytt vindu).
Format: PDF. For lagring på egen maskin: Høyreklikk og velg “Lagre som..”
Innledning.
Kristian Prytz, FHL.
Tekstur i laks en oversikt over forskningsaktiviteter.
Turid Mørkøre, Nofima Marin.
Industritest ny metode for å bedømme spalting og tekstur i laks.
Ulf Erikson, SINTEF Fiskeri og havbruk.
Sammenheng mellom vekst, lokalitet og utvikling av spalting hos laks.
Siri Øvretveit og Ragnar Nortvedt, Marine Harvest.
Hvilke strukturelle forskjeller ser vi mellom bløt og fast laksefilet under mikroskopet.
Eva Veiseth-Kent, Nofima Mat.
Enzymaktivitet i laksemuskel og betydning for tekstur.
Iciar Martinez, SINTEF Fiskeri og havbruk.
Bindevev, frie aminosyrer og mineralenes betydning for tekstur i laks.
Marit Espe, Nifes.
Hovedresultater fra prosjektet.
Turid Mørkøre, Nofima Marin.
Dynamisk produksjon av laks rett fôr til rett tid.
Kjell-Arne Rørvik, Nofima Marin.
Kvalitetsavvik og årsakssammenhenger.
Torbjørn Tobiassen, Nofima Marin.
Objektiv kvalitetsdifferensiering.
Karsten Heia, Nofima Marin.
Fargeegenskaper i muskel ved pre-rigor produksjon av røykt laksefilet.
Sveinung Birkeland og Leif Akse, Nofima.
Trenging, pumping, flytting – like viktig som god bedøving.
Åsa Espmark, Nofima Marin.
Levende i brønnbåt- en saga blott? Om erfaringer og planer innen direkte slakting.
Kjell Midling, Nofima Marin.
Fjerning av pinnebein i laks slaktet ved oppdrettsmerd.
Harry Westavik, SINTEF Fiskeri og havbruk.
For ytterligere informasjon, se kontaktinfo nedenfor.
Vil du lese mer?
Årsmøte for Havbruk Vest arrangeres på Solstrand Hotel & Bad 7. februar.
Sjømat Norge søker flere medarbeidere. Vi er på jakt etter en kommunikasjonssjef og en fagsjef industri.
Sjømat Norge ønsker alle et godt sjømatår 2025.