Rapporten peker på at det er potensial for vekst langs hele kysten, og den imøtegår en rekke av konklusjonene i Fiskeridirektoratets rapport fra juni i år (“Fiskeridirektoratets anbefalinger vedrørende områder som vurderes som mindre aktuelle for økning av oppdrettsvirksomhet, tildelingsrunden 2009”).
FHLs motrapport tilbakeviser blant annet direktoratets konklusjoner om at det er marginalt grunnlag for nye lokaliteter i Nordland, og at sykdomssituasjonen på Vestlandet skal være et argument imot konsesjonstildelinger sør for Hustadvika.
Rapporten viser at det er betydelig potensial for vekst på etablerte lokaliteter, og at det vil være fornuftig å benytte tildelingsrunden i 2009 for å utvikle lokalitetsstrukturen.
FNs matvareprogram (FAO) mener at økt produksjon av opprettet sjømat vil bli helt avgjørende for å kunne dekke verdensbehovet for mattilførsel i årene som kommer.
Oppdrettsnæringen i Norge har alle muligheter til å bidra til en økt matproduksjon til beste for verdens befolkning, nasjonen Norge, lokalsamfunnene langs kysten og selvsagt også næringen selv. Men det forutsetter at det også finnes en offentlig vilje til å dra nytte av de naturgitte forutsetningene som Norge har for å dyrke havet.
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.