Målet i prosjektet er å dokumentere holdbarhet til filetstykninger av oppdrettstorsk under lagring kjølt med is.
Det er også et mål i prosjektet å utføre analyser som bedre kan dokumentere hvilke kjemiske og mikrobiologiske faktorer som eventuelt kan forklare forskjell i holdbarhet og kvalitet sammenlignet med filet av villfanget torsk.
Prosjektet starter opp nå i november ved at det tas ut filet fra ordinær filetproduksjon som fraktes til Nofima Marin i Tromsø for analyse. Prosjektet er finansiert av FHF og gjennomføres av Nofima Marin i samarbeid med Filetforum. Produksjon foregår hos Gunnar Klo AS og torsken er oppdrettet av Norfra AS.
Vil du lese mer?
Mattilsynet og Helsedirektoratet trenger mer ressurser for å gi gode kostholdsråd til barn og unge.
Meldingens viktigste formål er å gjøre Norge bedre forberedt på kriser og krig.
– Min opplevelse er at vi jobber nå enda tettere på problemstillingene, sier Skaar Amthor.