Blue Foods Assessment, EUs Green Deal og FNs Food Systems Summit er alle samstemt på at vi mer mat må komme fra havet. Det er sterk politisk vilje for økt satsing på havbruk, men ingen steder er situasjonen mer kompleks i dag enn i vest med gule og røde trafikklys.
Årets konferanse har til hensikt å gå i dybden på hvordan sjømatnæringen har forbedret seg de siste årene.
Havbruksnæringens arbeid med rømmingssiking gjennom de siste 20 årene viser gode resultater. Forenklingsutvalget har vært tydelige på behovet for fjerne unødvendige hindringer. Oppdretterne har satt innovasjon i førersete for å minimere sine fotavtrykk.
Men hvordan kan vi sørge for at arbeidet vi alle gjør hver dag ender opp med at hele regionen blir grønn?
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Sjømat som del av klimaløsningen
Havbruksmeldingen mangler konsekvensutredning på sentrale områder.
Hva er status for fiskeoppdrett av laks i Trøndelag? Hvordan står det til? Sjømat Norge sammen med...