Sjømat Norge inviterer til medlemsmøte for bedrifter innanfor mjøl, olje og marine ingredienser.
Tidspunkt: onsdag 29. januar, kl 0900 – 1300.
Stad: Park Inn Radisson, Gardermoen (5 minutts gange frå terminalen).
PROGRAM
- Frihandelsforhandlingane mellom Norge og Kina, ved Ove Christian Owe, fagdirektør i Nærings- og fiskeridepartementet
Norge og Kina er i sluttfasen av forhandlingane om ein frihandelsavtale. Owe er ansvarleg for vareforhandlingane, og gir oss oppdatert status.
- Politikk for å stimulere til produksjon og bruk av nye fôringrediensar v/ Henrik Stenwig, Sjømat Norge
Gjennom strategien “Et blått taktskifte” arbeider Sjømat Norge for ein berekraftig vekst i næringa. Der spelar tilgangen til nye fôrkjelder ei viktig rolle.
- Regelverksutvikling i EU som gir krav om utrekning av miljøfotavtrykk på produktnivå v/ Henrik Stenwig, Sjømat Norge
Sjømat Norge er direkte engasjert i dette arbeidet og har tatt ei leiande rolle på sjømatområdet i Europa.
- Norges Sjømatråd og marine ingrediensar v/ Kristin Alnes, Sjømat Norge
i 30 år har Sjømatrådet arbeidd for utvikle marknader for norsk sjømat, finansiert ved avgift på eksport. Er dette relevant for marine ingrediensar?
- Relevante prosjekt i regi av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF), v/ Lorena Gallart, FHF
På all eksport blir det innkrevd ei forskingsavgift på 0,3 % av fob-verdi. For marin ingredienssektoren utgjer dette ca 4 mill. kr årleg til prosjektfinansiering.
FHF gir ei oversikt over pågåande prosjekt mellom anna på; nordatlantiske fiskeoljer og omega-3, raffinering av makrellolje, humane helseeffekter av laksemel, kvalitetsprotein frå fiskehoder m.m
- Betydninga av marin omega-3 som næringsstoff i mat og fôr v/ Gunn Knutsen, Sjømat Norge
De marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA er essensielle næringsstoffer som bidrar til god helse både hos mennesker og fisk. Det er en begrenset ressurs og for å dekke etterspørselen i fremtiden er det behov for nye kilder.
Vi ønskjer alle medlemmar velkomen til møte!
Vi håper møtet både kan gi fagleg påfyll og anledning til å treffe andre i næringa.
På vanleg måte vil møtet vere uformelt med god anledning til spørsmål og diskusjon undervegs.
For påmelding, kontakt Kristin Alnes.