Gjør bærekraft til konkurransekraft


Publisert 09.05.2018 av Are Kvistad Havbruk  Industri  Miljø og Helse  

- Sjømat Norge støtter ambisjonen om å etablere Foodscape som en nasjonal arena, og der bør en så stor matnæring som sjømat må være godt representert. Jeg håper sjømatbedrifter fra hele landet ser nytten av å være tilstede på messen til høsten, sier administerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge.

Foodscape arrangeres første gang 10. og 11. oktober 2018 på Norges Varemesse i Lillestrøm, og deretter hvert tredje år.

En bransjemesse
Foodscape er en bransjemesse der produsenter kan møte store innkjøpere, handelen, storhusholdning med kantiner og aktører innen reiselivsnæringen.

Sammen med Norges Varemesse stiller de største bransjeorganisasjonene innenfor mat og drikke i Norge, også Sjømat Norge, seg bak messen. Dette fordi aktørene ser at Foodscape tar mål av seg å bli en nasjonal utstilling og kompetansearena der mat og bærekraft er sentrale tema.

Sjømat på Foodscape
Produkter og løsninger innenfor sunnere og miljøvennlig mat og drikke skal vises frem på Foodscape. Her er det viktig at også sjømat tar en sentral posisjon i matlandskapet når bærekraft settes på menyen.

– Sjømatnæringen er en pådriver for at helsemyndighetene også skal gi råd om hva folk bør spise mer av, ikke bare mindre av. Sjømat er både helseriktig mat og kan dessuten skilte med lave miljøfotavtrykk. Å sette sjømat på bordet er det samme som å sette bærekraft på menyen. Dette er det viktig at vi får fortelle om og vist fram på en arena som Foodscape, sier Ystmark.

Program og aktiviteter
Under Foodscape blir det også et konferansenprogram med politisk debatt om bærekrafitg matproduksjon og bærekraftig kosthold. Det forventes at flere statsråder kommer til å delta, og fra Sjømat Norge stiller vi med styreleder Inger-Marie Sperre. Foodscape vil blant annet være en egnet arena til å løfte fram det viktige arbeidet organisasjonen gjør gjennom prosjektet Sjømat 2030 – Et blått taktskifte.

#MerAv-arbeidet
I forbindelse med samarbeidet mellom helsemyndighetene og næringen om å øke konsumet av frukt og grønt, sjømat og grovt korn, blir det også arrangert et seminar om det pågående arbeidet. Helsedirektoratets kommende #MerAv-kampanje og sjømatkampanjen «3-i-uka» er en direkte oppfølging av intensjonsavtalen der næringen gjennom Sjømat Norge har en sentral rolle.

Dette blir den fjerde samlingen der myndigheter, handel og produsenter møtes for å finne løsninger som gjør det enklere for folk å velge sunt. Forrige møte ble gjennomført i april (se omtale her).

På Foodscape blir det også arrangert konkurranser knyttet til temaet på messen.

 


 

Se også:
Slik blir du utstiller på Foodscape

Nyhetsbrev fra Foodscape

Bærekraft og matproduksjon på Foodscape

Kontaktinformasjon til messeledelsen på Foodscape

Vil du vite mer?

 
Gunn H. Knutsen
Gunn H. Knutsen
Fagsjef miljø og helse
Mobil: 951 47 831

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Svaret er ikke særskatter i havbruk

Sjømat Norge runder 600 bedrifter

Denne gjengen leder havbruk i nord

Vil skape 50.000 nye arbeidsplasser i sjømatnæringen

Ålesund: Frukostmøte for medlemsbedrifter

Riktig god jul og godt nyttår

Etterlyser veileder til forskrift om landbaserte akvakulturanlegg

Ber Mattilsynet se på egen rolleforståelse

Om offentlige innkjøp av matvarer, drikke og måltider