Anleggsinspeksjoner og miljøundersøkelser kan utsettes


Publisert 25.03.2020 av Henrik Wiedswang Horjen Sjømat Norge Havbruk Havbruk Nord Havbruk Midt Havbruk Vest

Fiskeridirektoratet opplyser at anleggsinspeksjoner og undersøkelser av miljøtilstanden på lokaliteten kan utsettes som følge av korona-situasjonen.

Fiskeridirektoratet skriver på sine hjemmesider at søknader om utsettelse av fysiske inspeksjoner og rapportering av anleggssertifikat for akvakulturanlegg kan utsettes som følge av korona-utbruddet. Akkrediterte organ kan utstede anleggsertifikat uten at det er foretatt fysisk inspeksjon. 

Fiskeridirektoratet har kommet til at gjennomføringen av anleggsinspeksjoner ikke er ønskelig på det nåværende tidspunkt – med tanke på den nåværende smittesituasjonen av koronaviruset, heter det i meldingen.

“Slik vi vurderer det vil de resterende kravene i NYTEK-forskriften kunne gjennomføres uten at det er nødvendig med nærkontakt mellom noen personer. Dokumentasjon og analyser, som kan utarbeides uten at det er behov for menneskelig kontakt, vil redusere risikoen for rømming av oppdrettsfisk tilstrekkelig for et avgrenset tidsrom”, heter det i meldingen.

Det samme gjelder også B-undersøkelser, Trendovervåkning av miljøtilstanden på lokaliteten, kjent som B-undersøkelser, kan utsettes. Selskap som på grunn av smitterestriksjonene ikke får utført B-undersøkelser, kan frem til 1. juni søke om dispensasjon opplyser direktoratet..

Les også: Spørsmål og svar om korona

 

 

 

 

Vil du vite mer?

 
Jon Arne Grøttum
Jon Arne Grøttum
Direktør havbruk
Mobil: 920 41 804

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Enighet i Næringskomiteen om kvotemeldingen – flere gjennomslag for fiskeindustrien. 

Kan sjømatnæringen forsyne Norge med mat dersom det blir krig?

Økt viktighet, økt oppmerksomhet

Haagensen gjenvalgt

Se direkte fra Tromsø

En mer ydmyk sjømatnæring

Nasjonal handlingsplan for sjøsikkerhet

One Ocean: De røde lysene truer Vestlandets posisjon

Foreslår Haagensen på gjenvalg

Ny NTP – blandet drops