x Lukk infovindu
26. oktober 2017
Start:
kl. 09:00
Avslutning:
Tor 26. oktober 2017
kl.15:30
NHO, Oslo
Meld deg på her!

Workshop: #mergrovtgrøntogblått


Publisert 13.09.2017 av sjømatnorge.no Kalenderen  Miljø og Helse  

v
NHO, Oslo
Velkommen til workshop nummer 2 i arbeidet "Felles løft for et bedre kosthold".
Se tid, sted og påmelding

Et sunt kosthold i hverdagen kombinert med fysisk aktivitet er nøkkelen til bedre helse. Norske helsemyndigheter har satt et ambisiøst mål: Innen 2021 skal befolkningen spise 20% mer frukt og bær, grønnsaker, grove kornprodukter og sjømat. Det krever godt samarbeid mellom myndighetene, matprodusentene og handelen. Nå inviterer vil til den andre workshopen der myndihgeter, næring og handel kommer sammen for å diskutere konkrete tiltak for å nå målene som er satt.

PROGRAM

Kl 09.00 – 09.30: Registrering

Kaffe, te, vann, frukt og grønt

Kl. 09.30 – 11.00: Matfaglige aktiviteter og tilbud til barn og unge

  • Geitmyra matkultursenter
  • Påfyll og Matjungelen
  • Skolefrukt og 5 om dagen barnehage
  • Fiskesprell
  • NM i lunsj

Kl 11.00-11.30: IPSOS, Spisetrender barnefamilier

KL. 11.30-12.15: Lunsj inspirert av #mergrovtgrøntogblått

Kl 12.15-14.15: Sektorvise møter og diskusjoner

Kl. 14.15 – 14.45: Utdanningsdirektoratet

  • Forslag til nye læreplaner fra 2020 for faget mat og helse i skolen

Kl. 14.45 -15.00: Helsedirektoratet

  • Nye retningslinjer for mat og måltid i barnehage

Kl 15.00-15:30: Felles oppsummering og avslutning

  • Kommunikasjonsplaner 2018
  • Tema neste møte
  • Annet

Påmelding: https://event.nho.no/skjema/?event=8826

Vel møtt til alle som har forpliktet seg til å bidra i arbeidet for #mergrovtgrøntogblått ved å signere intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold eller tilslutningsavtalen. Myndighetene, opplysningskontorene og Norges Sjømatråd er også viktige medspillere.

 

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Sjømatbedrifter signerer avtale mot matsvinn

Medlemsmøte i Bodø

Torskefiskuka i Tromsø: Medlemsmøte

Medlemsmøte: Filet av torskefisk

EØS avgjørende for sysselsettingen

– Ta sjømatjobbene på alvor!

Nei til nekt av landingar