– Mer frukt, grønnsaker og fisk på bordet


Publisert 06.12.2016 av Are Kvistad Sjømat Norge

Helseminister Bent Høie la i dag frem intensjonsavtalen om hvordan matindustrien og myndighetene sammen kan bedre folkehelsen. Sjømat Norge er selvsagt med. - Det er viktig å jobbe før økt konsum av sjømat, frukt, grønt og grovt korn, sier adm. direktør Geir Ove Ystmark.

En avtale med konkrete mål for reduksjon av sukker, salt og mettet fett i mat og drikke ble signert av næringsorganisasjoner, mat- og drikkeprodusenter, dagligvarebransjen og helse- og omsorgsministeren.

– Dette vil gi sunnere mat i kjøleskapene og kjøkkenskapene til folk flest, sier statsråd Bent Høie. Næringsorganisasjonene, dagligvarebransjen og produsentene av mat og drikke har i flere år samarbeidet med helsemyndighetene om å gjøre dagligvarer sunnere. Med den nye intensjonsavtalen tar de samarbeidet videre, framgår det i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

I avtalen forplikter partene seg til å arbeide mot følgende felles mål:

  • At det gjennomsnittlige inntaket av tilsatt sukker per person skal reduseres med minst 12,5 pst innen 2021. Det betyr en reduksjon til nærmere 11 energiprosent innen 2021. Inntaket var på 13 energiprosent i 2013.
  • At det gjennomsnittlige inntaket av mettet fett per person skal ned til 13 energiprosent innen 2018. Inntaket var på 14 energiprosent i 2015.
  • At det gjennomsnittlige inntaket av salt per person skal ned til 8 gram per dag innen 2021. Inntaket var på 10 gram i 2010.
  • At inntaket av sunne matvarer som frukt grønnsaker og fisk øker

Les hele pressemeldingen

Intensjonsavtalen ble signert av helse- og omsorgsminister Bent Høie og administrerende direktør Petter Haas Brubakk, NHO Mat og drikke, direktør Bjørn Næss, NHO Handel, direktør Ingvill Størksen, Virke Dagligvare, konsernsjef Geir Inge Stokke, Coop Norge SA, administrerende direktør Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge, daglig leder og Gry Sørensen, Norges Frukt- og Grønnsak- Grossisters Forbund.

Vil du vite mer?

 
Geir Ove Ystmark
Geir Ove Ystmark
Administrerende direktør
Mobil: 481 27 155

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Økt viktighet, økt oppmerksomhet

Haagensen gjenvalgt

Se direkte fra Tromsø

En mer ydmyk sjømatnæring

Nasjonal handlingsplan for sjøsikkerhet

One Ocean: De røde lysene truer Vestlandets posisjon

Foreslår Haagensen på gjenvalg

Ny NTP – blandet drops

NMBU vant Sjømat Norges idé-konkurranse

Miljøseminar i Florø