Har vi nok plass?


Publisert 31.03.2015 av Øyvind André Haram Havbruk Havbruk Nord Kalenderen

v
Kulturhuset, Tromsø
Fjord og kyst trengst for å skape mer velferd fra sjømatnæringen. Har vi nok plass til å produsere maten?
Se tid, sted og påmelding

Vil du være en del av den blå matrevolusjon? SjømatNorge retter denne våren søkelyset mot havrommet. Spørsmålet er hva som må til for å ta i bruk mer av vannmassene. Vi arrangerer flere seminarer i de største byene i Norge i samarbeid med Tekna. Første ut var Oslo, nå følger Tromsø etter.

ainava

Aina Valland. Foto: FHL

– Nå spør vi om vi har nok plass til å starte revolusjonen, sier direktør for næringsutvikling og samfunnskontakt i SjømatNorge, Aina Valland.

28.april kl. 1530 inviteres alle til seminar i Kulturhuset i Tromsø.

– Vi håper på like stor suksess som i Oslo, der vi fylte Litteraturhuset, sier Valland som håper på god diskusjon.

– Forrige uke ble vi nok en gang minnet om at sjømatnæringen er en av næringene som bør ta ansvar for å bære velferden i Norge, da statsminister Erna Solberg gjestet SjømatNorge årskonferanse. Skal vi klare dette må vi ha gode diskusjoner og innspill. Derfor inviterer vi til seminar.

Interessert? Nøl ikke, meld deg på allerede her.

Program:

 

Dørene åpnes, lett servering

Åpning og innledning
v/adm.direktør i SjømatNorge, Geir Ove Ystmark

Laksenæringens ringvirkninger og betydningen for lokaliteter
v/forsker Otto Andreassen, NOFIMA

Hvordan skal næringen sikres mer og bedre areal?
v/professor Bjørn Hersoug, UIT

Kommunene må legge til rette for areal
v/byråd Næring, kultur og idrett, Vanja Terentieff, Tromsø

Nord-Norge: Størst på vekst – men færrest leverandører. Hva gjør vi med det?
v/business developer Trude Olafsen, AKVA group

Hva trenger vi av areal i fremtiden?
v/konserndirektør Stig Nilsen, Lerøy

Fremtidens fareleder – mer plass?
v/Seniorkonsulent Nils – Kristian Brynjulfsen, Kystverket

Kysten for alle
v/fylkeskoordinator Eivind Høstmark Borge, Forum for Natur og friluftsliv Troms   

Debatt med paneldeltakere og diskusjon med salen.

Avslutning v/Tekna

Mingling i etterkant og muligheter for å kjøpe forfriskninger 

Vil du vite mer?

 
Aina Valland
Aina Valland
Direktør samfunnskontakt
Mobil: 971 45 777

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Foreslår Haagensen på gjenvalg

Ny NTP – blandet drops

NMBU vant Sjømat Norges idé-konkurranse

Miljøseminar i Florø

Større, viktigere og vanskeligere

Alle skal trygt heim etter jobb

Havbruk, mye mer enn bare laksen

Vi søker juniorrådgiver

Sjømat Norges Årsarrangement 2024

Bergen: Dagskurs i standardbetingelser for tilvirkningskjøp i havbruksnæringen (STH 23)