Frysefritak for oppdrettslaks


Publisert 06.07.2017 av Øyvind André Haram Høringsuttalelser  Sjømat Norge  

Oppdrettet fisk er fritatt fra kravet om å fryses dersom det skal spises rått. Mattilsynet ønsker å gjøre justeringer på regelverket. Se Sjømat Norges kommentarer her.

 

 

 

Mattilsynet ønsker å iverksette et nytt regelverk som gir fritak for krav om at all oppdrettet fisk som skal spises rå eller nesten rå må fryses.

 

Nå sendes regelverket ut på høring med ønske om kommentarer.

Vitenskapelig dokumentasjon viser at det er neglisjerbar risiko for levende parasitter i oppdrettet fisk. Forslaget gir fritak fra krav om frysing av oppdrettet atlantisk laks og oppdrettet regnbueørret, under forutsetning av vurderinger og rutiner ved akvakulturanlegget for å sikre at produksjonen ikke representerer en helserisiko med hensyn til levende parasitter.

Les Sjømat Norges høringssvar ved å laste det ned til venstre i teksten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du vite mer?

 
Gunn H. Knutsen
Gunn H. Knutsen
Fagsjef miljø og helse
Mobil: 951 47 831

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Sjømatbedrifter signerer avtale mot matsvinn

Medlemsmøte i Bodø

Torskefiskuka i Tromsø: Medlemsmøte

Medlemsmøte: Filet av torskefisk

EØS avgjørende for sysselsettingen

– Ta sjømatjobbene på alvor!

Nei til nekt av landingar